Na voljo tudi podrobnejša navodila

Na spletni strani storitve ArnesAAI so sedaj na voljo tudi podrobnejša navodila za pridobitev dostopa do storitev Office 365 in Oblak 365. Navodila »

1 Ali ste člani federacije ArnesAAI?

Pridružitev v ArnesAAI

Oblak 365 povezuje Office 365 in ArnesAAI, zato je članstvo v federaciji ArnesAAI predpogoj za začetek pridružitve vaše izobraževalne organizacije v Oblak 365.

Pridružitev v ArnesAAI

Potrebujete pomoč?

Če še nimate urejenega članstva v federaciji ArnesAAI, postavljenega IdP ali sistema za urejanje imenika vaših uporabnikov (IdM), vam lahko pomagamo pri vzpostavitvi.

Kontakt za pomoč

aaa-podpora@arnes.si 01 479 88 77

2 Pripravite vaš IdP za Office 365

Vsem obstoječim članom federacije ArnesAAI najprej priporočamo nadgradnjo na zadnjo različico SimpleSAMLphp.

Za podporo Office 365 je treba na vašem IdP izvesti nekaj sprememb. Postopek je preprost in ga natančno opisujemo na spodnji povezavi:

Priprava vašega IdP

3 Ustvarite si naročnino Office 365

Najprej si ustvarite preizkusno naročnino Office 365, dodajte in potrdite domene, potrdite upravičenost do akademskih licenc in podpišite pogodbo EES.

Pomembno: Ročno ustvarjeni uporabniki v Office 365 ne bodo delovali po pridružitvi v Oblak 365.

Ustvarite si naročnino Office 365

4 Pridružite organizacijo v Oblak 365

Pišite nam na podpora-o365@arnes.si in na vaš e-poštni naslov boste prejeli nadaljna navodila za pridružitev organizacije.

5 Obvestite vaše uporabnike

Vaši uporabniki lahko sedaj brezplačno uporabljajo storitve Office 365, vaša zadnja naloga pa je, da jih o tem tudi primerno obvestite. Pripravili smo vam predlog kratkega e-poštnega sporočila, ki vam lahko pri tem pomaga.